Android telefondaki tüm kişiler nasıl silinir

Son Güncelleme: 04/10/2024
Android Telefondaki Tüm Kişileri Sil

Android telefonlardaki Kişiler uygulaması , belirli sayıda kişiyi veya tüm kişileri doğrudan silme seçeneği sunmamaktadır. Bu nedenle, Android telefondan tüm kişileri hızlı bir şekilde silmek için aşağıda iki strateji öneriyoruz.

Normalde, bir Android telefondaki tüm kişileri silmek isteyen birinin açıklamaları, cihazın tanıtımını yapmak veya birine ödünç vermekten hesap cüzdanına temiz bir sayfa açmak için tüm kişileri silmeye kadar değişebilir.

Sebep ne olursa olsun, Android telefonunuzdaki tüm kişileri arka arkaya silmek yerine hızlı bir şekilde silmek mümkündür.

1. Kişi bilgilerini silerek Android telefondaki tüm kişileri silin

Bir Android telefondaki tüm kişileri silmenin hızlı bir yolu, Kişiler uygulamasına ilişkin bilgileri temizlemektir.

Ayarlar > Uygulamalar > Kişiler'e dokunun ( "Tüm uygulamalar" sekmesinde olduğunuzdan emin olun).

Android telefonun Tüm Uygulamalar ekranındaki Kişiler uygulaması simgesi

Uygulama bilgileri ekranında Depolama'ya tıklayın.

Kişiler uygulaması bilgi ekranındaki depolama seçeneği

Bir sonraki ekranda düğmeye basın Bilgileri temizle BOTON.

Bir Android telefondan kişi verilerini silme

Ardından bir açılır pencere göreceksiniz; Android telefonunuzdaki tüm kişileri silmek isteyip istemediğinizi onaylamak için Tamam'a tıklayın.

Lütfen dikkat: Kişiler uygulamasından bilgileri silmek, adınızın ve yer işaretlerinizin tam geçmişini bile silebilir.

"Kişileri Sil" özelliği, Android telefonunuzdaki tüm kayıtlı kişileri silecektir. Ancak, Gmail, Facebook ve WhatsApp hesaplarınız Android telefonunuzla senkronize edildikten sonra silinen tüm kişiler cihazınıza geri yüklenecektir.

Bu nedenle Gmail, Facebook, WhatsApp ve diğer hesapların bilgilerini Android telefonunuzla senkronize etmesini de engellemelisiniz.

Ayarlar > Hesaplar > Google'a dokunun.

Android hesabı ekranında Google simgesi

Google Hesapları ekranında Gmail hesabınıza tıklayın.

  Kindle Yolculuk Değerlendirmesi | Aslında Fiyat Değeri mi?

Gmail, Hesaplar ekranında görünüyor

Sonraki ekranda, aşağıdaki geçiş anahtarını Gmail à KAPALI konumuna getirerek Senkronizasyon işlevini devre dışı bırakın.

Gmail'in iPhone ile senkronizasyonunu devre dışı bırakın

Aynı şekilde Facebook, WhatsApp ve diğer uygulamaların Android telefonunuzla senkronize edilmesini de engelleyebilirsiniz.

Ayarlar > Hesaplar > WhatsApp'a dokunun .

Android telefonda WhatsApp hesap ekranı

Sonraki ekranda, Kişiler'in yanındaki anahtarı KAPALI konumuna getirerek senkronizasyonu kapatın.

WhatsApp kişilerini Android telefonla senkronize etme

Bu teknik Android telefonunuzdaki tüm kişileri silse de Gmail, WhatsApp ve diğer hesaplarınıza erişerek kişilerinize yine de erişebileceksiniz.

2. Tüm Android telefonlardan ve hesaplardan tüm kişileri silin

Android telefondaki tüm kişileri silmeye yönelik bu teknik, telefonunuzdaki ve ayrıca Gmail'deki ve Android telefonunuzla senkronize edilen farklı hesaplardaki tüm kişileri silmeye çalışıyorsanız uygundur.

Bilgisayarınızı kullanarak Gmail hesabınıza giriş yapın. Ardından, ekranınızın sağ üst köşesindeki Uygulamalar simgesine tıklayın ve açılır listeden Kişiler simgesine tıklayın.

Gmail'deki Kişiler sekmesi

Sonraki ekranda, fare imlecini birincil kişi üzerine getirin ve açılan inceleme alanına tıklayın. Ardından, " Seçilen " yazısının yanındaki test alanına tıklayın ve "Gmail hesabınızdaki tüm kişiler"i seçin.

Tüm Gmail kişilerini seç

Tüm kişileri seçtikten sonra, ekranınızın sağ üst köşesindeki 3 noktalı menü düğmesine tıklayın ve açılır listeden Sil seçeneğini seçin.

Android telefondaki kişileri silme

Artık Gmail hesabınızdaki tüm kişileri sildiğinize göre, Android telefonunuz, Gmail hesabınızla bir sonraki senkronizasyonunda makinenizdeki tüm kişileri mekanik olarak silecektir.

Bir sonraki senkronizasyonu beklemek istemiyorsanız, Ayarlar > Hesaplar > Google'a tıklayın . Sonraki ekranda, üç nokta simgesine ve ardından Şimdi Senkronize Et'e tıklayın.

  Windows Not Defteri'nde Markdown biçimlendirmesini kullanmaya ilişkin eksiksiz kılavuz

Lütfen dikkat: Bu yöntem tüm kişilerinizi tamamen siler ve onlara erişemezsiniz.

  • Android telefonda silinen kişiler nasıl iyileştirilir
  • Android telefonda pil tasarrufu nasıl yapılır