Ndaloni qasjen e Facebook në Kontaktet e iPhone

Përditësimi i fundit: 04/10/2024

Nëse përdorni Facebook ose Facebook Messenger , është e mundur që Facebook të ketë akses të pakufizuar në Listën tuaj të Kontakteve. Nëse kjo ju shqetëson, do të gjeni hapat për të Ndërprerë Qasjen e Facebook-ut në regjistrin tuaj të Kontakteve në iPhone.

Ndaloni Facebook-un të hyjë në Kontaktet e iPhone

Parandaloni Fb nga importimi i kontakteve tuaja

Sa herë që merrni dhe konfiguroni Fb në iPhone, mund t'ju kërkohet të furnizoni Fb me hyrjen në Kontaktet tuaja.

Sapo Facebook të ketë futur Kontaktet tuaja, ai ngarkon të gjitha Kontaktet tuaja në serverët e tij dhe fillon të përdorë këto të dhëna për të rekomanduar Buddies of Your Buddies.

Kjo në fakt do të bëhet e bezdisshme nëse filloni të shihni njerëz të rastësishëm si stilisti juaj i flokëve, hidrauliku, biznesi juaj në internet {dhe bashkëpunëtorët profesionistë} që shfaqen si miq të nxitur në Fb Feeds.

Përveç shqetësimit, ka shumë të ngjarë që të dëshironi të ndaloni mundësinë e vjedhjes së kontakteve në Facebook për shkak të masave të dyshimta të sigurisë së të dhënave, të cilat gjobitën FTC-në me 5 miliardë dollarë.

Nëse jeni duke përdorur çdo Fb dhe Fb Messenger, do t'ju duhet t'i nënshtroheni 4 hapave të ardhshëm për të hequr informacionin tuaj të Kontakteve nga serverët Fb dhe për të ndaluar Fb importimin e Kontakteve tuaja në të ardhmen.

  1. Fshini njohuritë tuaja për kontaktet nga serverët e Fb
  2. Ndaloni hyrjen në kontaktet tuaja të aplikacionit Fb
  3. Ndaloni qasjen në kontaktet e iPhone në aplikacionin Fb Messenger
  4. Ndalo Fb Messenger nga sinkronizimi rutinor i kontakteve të iPhone

Lidhur: Ju gjithashtu mund të dëshironi të ndaloni WhatsApp-in në pronësi të Facebook-ut që të ndajë numrin e telefonit tuaj celular me Facebook-un.

1. Hiqni njohuritë tuaja për kontaktet nga serverët e Facebook

Hapi i parë është heqja e njohurive të kontakteve që Fb mund të kishte ngarkuar tashmë në serverët e saj.

1. Hapni shfletuesin Safari në iPhone-in tuaj dhe shkoni te faqja e internetit e Fb Contacts Supervisor

2. Hyni në Facebook duke hyrë në Adresën e Email-it (ose Numrin e Telefonit) dhe Fjalëkalimin që lidhet me Llogarinë tuaj në Facebook.

3. Sapo të identifikoheni, do të çoheni në faqen e internetit "Importimi dhe Menaxhimi i Kontakteve Tuaja". Thjesht klikoni butonin Fshi të Gjitha për të fshirë të dhënat rreth Kontakteve tuaja nga serverat e Facebook-ut.

  Tutoriali i Çokollatës për Windows: Udhëzues i plotë hap pas hapi për Çokollatën

Fshini të gjitha kontaktet e sinkronizuara të iPhone nga Facebook

4. Në dritaren pop-up të konfirmimit, klikoni në opsionin Fshi të Gjitha për të verifikuar dhe për të dalë nga llogaria juaj në Facebook (E domosdoshme ! )

2. Ndaloni qasjen e Facebook në kontaktet tuaja në iPhone

Pas fshirjes së të dhënave tuaja të kontakteve nga serverët e Facebook, hapi i mëpasshëm është të pengoni Facebook nga qasja në Kontaktet tuaja në iPhone.

1. Hapni Cilësimet në iPhone-in tuaj > shkoni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Facebook.

Skeda e cilësimeve të Facebook në iPhone

2. Në ekranin pasardhës, zhvendosni butonin pasardhës te Kontaktet në pozicionin OFF.

Çaktivizoni Facebook-un nga aksesi në kontaktet në iPhone

Do ta ndalojë Fb-në të hyjë në Listën e Kontakteve në iPhone.

3. Ndaloni hyrjen në kontaktet e iPhone në Fb Messenger

Nëse jeni duke përdorur aplikacionin Fb's Messenger, ju gjithashtu dëshironi të fshini këtë aplikacion nga qasja në Listën tuaj të Kontakteve në iPhone.

1. Shkoni te Cilësimet > Privatësia > Kontaktet.

Skeda e kontakteve në ekranin e privatësisë në iPhone

2. Në Ekranin e Kontakteve, çaktivizoni ndryshimin pasues në Messenger.

Çaktivizo Facebook Messenger nga qasja në kontakte në iPhone

Me këto hapa, ju e keni çaktivizuar Fb Messenger-in për të hyrë në Kontaktet tuaja në iPhone.

4. Ndalo Fb Messenger nga sinkronizimi rutinor i kontakteve të iPhone

Ju gjithashtu dëshironi të parandaloni aplikacionin Fb Messenger nga importimi rutinë i të dhënave të Kontakteve në serverët Fb.

1. Hapni Fb Messenger dhe klikoni në skedën "Unë" që ndodhet në menynë e pasme.

Skeda Me në aplikacionin Facebook Messenger

2. Në ekranin pasues, trokitni lehtë mbi Individët.

Skeda e njerëzve në aplikacionin Facebook Messenger në iPhone

3. Në ekranin Individët, zhvendosni butonin e mëposhtëm në pozicionin " Sinkronizoni Kontaktet në pozicionin OFF".

Çaktivizo aplikacionin Facebook Messenger nga sinkronizimi i kontakteve në iPhone

4. Në dritaren pop-up të konfirmimit, trokitni lehtë mbi Ndërprit sinkronizimin për të verifikuar.

Njoftim: Do të jetë e rëndësishme që të ndaloni çdo aplikacion Facebook dhe Facebook Messenger të hyjë në Kontaktet e iPhone.

  • Si të zbuloni nëse dikush ju ka bllokuar në Facebook
  • Mbuloni ose hiqni kontaktet Fb në iPhone