Hoe u alle contacten van een Android-telefoon verwijdert

Laatste update: 04/10/2024
Verwijder alle contacten op Android-telefoon

De Contacten-app op Android -telefoons biedt niet de mogelijkheid om een ​​specifiek aantal contacten of alle contacten tegelijk te verwijderen. Daarom stellen we hieronder twee strategieën voor om snel alle contacten van een Android-telefoon te verwijderen.

Normaal gesproken kunnen de verklaringen voor iemand die alle contacten van een Android-telefoon wil verwijderen variëren van het promoten of uitlenen van het apparaat aan iemand tot het verwijderen van alle contacten om het bankboekje met een schone lei te beginnen.

Wat de oorzaak ook is, het is mogelijk om snel alle contacten van je Android-telefoon te verwijderen in plaats van ze één voor één te verwijderen.

1. Verwijder alle contacten van een Android-telefoon door contactgegevens te verwijderen

Een snelle manier om alle contacten van een Android-telefoon te verwijderen, is door de kennis van de Contacten-app te wissen.

Tik op Instellingen > Apps > Contacten (zorg ervoor dat je op het tabblad "Alle apps" bent).

Pictogram Contacten-app op het scherm Alle apps van een Android-telefoon

Klik op Opslag in het scherm met toepassingsinformatie.

Opslagoptie op het infoscherm van de app Contacten

Op het volgende scherm drukt u op de knop Duidelijke informatie knop.

Verwijder contactgegevens van een Android-telefoon

Er verschijnt dan een pop-upvenster; klik op OK om aan te vinken of u alle contacten van uw Android-telefoon wilt verwijderen.

Let op: het verwijderen van informatie uit de contacten-app kan zelfs uw exacte geschiedenis van uw naam en bladwijzers wissen.

Met de functie 'Contacten verwijderen' worden alle opgeslagen contacten van je Android-telefoon verwijderd. Alle verwijderde contacten worden echter hersteld zodra je Gmail-, Facebook- en WhatsApp- accounts met je Android-telefoon zijn gesynchroniseerd.

Daarom moet je ook voorkomen dat Gmail, Facebook, WhatsApp en andere accounts hun informatie synchroniseren met je Android-telefoon.

Tik op Instellingen > Accounts > Google.

Google-pictogram op het Android-accountscherm

Klik op het scherm 'Google-accounts' op je Gmail-account.

  Keuze uit historisch verleden wissen grijs weergegeven in Safari op iPhone

Gmail verschijnt op het scherm Accounts

Schakel op het volgende scherm de synchronisatiefunctie uit door de schakelaar naar Gmail à UIT te zetten.

Schakel Gmail-synchronisatie met iPhone uit

Op dezelfde manier kunt u voorkomen dat Facebook, WhatsApp en andere apps synchroniseren met uw Android-telefoon.

Tik op Instellingen > Accounts > WhatsApp

WhatsApp-accountscherm op een Android-telefoon

Schakel op het volgende scherm de synchronisatie uit door de schakelaar achter Contacten naar de stand UIT te zetten.

Desynchroniseer WhatsApp-contacten met een Android-telefoon

Hoewel deze techniek alle contacten van uw Android-telefoon verwijdert, heeft u nog steeds toegang tot uw contacten via uw Gmail-, WhatsApp- en andere accounts.

2. Verwijder alle contacten van alle Android-telefoons en accounts

Deze techniek om alle contacten van een Android-telefoon te verwijderen is geschikt als u alle contacten van uw telefoon probeert te verwijderen, maar ook uit Gmail en verschillende accounts die met uw Android-telefoon zijn gesynchroniseerd.

Log in op je Gmail-account via je computer. Klik vervolgens op het app-pictogram in de rechterbovenhoek van je scherm en klik op het contactpictogram in het uitklapmenu.

Tabblad Contacten in Gmail

Op het volgende scherm beweegt u de muis over het primaire contact en klikt u in het veld 'Beoordelen ' dat verschijnt. Klik vervolgens in het testveld achter ' Gekozen ' en selecteer 'Alle contacten in uw Gmail-account'.

Selecteer alle Gmail-contacten

Nadat je alle contacten hebt geselecteerd, klik je op de menuknop met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je scherm en vervolgens op 'Verwijderen ' in het vervolgkeuzemenu.

Verwijder contacten van een Android-telefoon

Nu u alle contacten uit uw Gmail-account heeft verwijderd, verwijdert uw Android-telefoon mechanisch alle contacten van uw machine de volgende keer dat deze met uw Gmail-account wordt gesynchroniseerd.

Als je niet wilt wachten tot de volgende synchronisatie, ga dan naar Instellingen > Accounts > Google . Klik op het volgende scherm op het pictogram met de drie puntjes en vervolgens op Nu synchroniseren.

  Methoden om Bluetooth-hoofdtelefoons te koppelen met de iPhone

Let op: Met deze methode worden al uw contacten volledig verwijderd en kunt u ze daarna niet meer openen.

  • Hoe verwijderde contacten op een Android-telefoon te verbeteren
  • Hoe u de batterij kunt sparen op een Android-telefoon