Para se të blini një iPhone të përdorur , mund t'ju duhet të konfirmoni që iPhone që planifikoni të blini është një iPhone i Zhbllokuar. Mund të shihni më poshtë hapat për të zbuluar nëse iPhone është i Zhbllokuar apo i Kyçur në një Shërbim.
Zbuloni nëse iPhone është i shkyçur ose i kyçur
Një iPhone që blihet në çast nga Apple blihet gjithmonë si një iPhone i shkyçur dhe mund të përdoret me çdo shërbim ose komunitet.
Një iPhone i shkyçur kërkon një vlerë shtesë fillestare ose paraprake për t'u blerë dhe ka një vlerë të madhe tregu (në rast se ju duhet ta promovoni atë).
iPhone-ët e blerë nga kompanitë e transportit ose korporatat telefonike nganjëherë bëhen atje për të mundësuar që të angazhojnë fonde të pakta dhe madje do të furnizohen me tarifë zero.
Megjithatë, pengesa e blerjes së një iPhone të kyçur është se thjesht nuk do të jeni në gjendje ta përdorni këtë iPhone me ndonjë furnizues tjetër shërbimi.
Zakonisht, Carriers Lock iPhones për një interval prej 18 deri në 24 muaj, pas së cilës do të mund të kërkoni që Shërbimi të shkyçë iPhone tuaj.
Metoda të thjeshta për të zbuluar nëse iPhone është i shkyçur ose i kyçur
Në rast se po blini një iPhone të përdorur, thjesht mos harroni të pyesni shitësin nëse iPhone është i kyçur apo jo në një shërbim.
Për të verifikuar, duhet të përdorni ndonjë nga strategjitë e mëposhtme për të verifikuar nëse iPhone që po përpiqeni të blini është ose jo iPhone i kyçur ose i shkyçur.
1. Përdorni Cilësimet për të zbuluar nëse iPhone është i shkyçur ose i kyçur
Nëse shitësi ju ka ofruar hyrjen në iPhone, mund të ndiqni hapat e mëposhtëm për të verifikuar nëse iPhone është i shkyçur ose i kyçur në një shërbim.
1. Hapni Cilësimet > lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Celular.
2. Në ekranin Mobile, klikoni te Mobile Knowledge Choices.
3. Në ekranin pasues, shikoni nëse mund të gjeni opsionin e Komunitetit të të Dhënave Mobile.
Nëse mund të gjeni zgjedhjen e Komunitetit të Njohurisë Mobile, me siguri mund të përballeni me një iPhone të shkyçur. Ky funksion nuk duket nëse iPhone është i kyçur në një shërbim.
2. Përdorni kartën SIM nga një shërbim tjetër
Ndërsa metodologjia kryesore tregon nëse iPhone është ose jo i kyçur ose i shkyçur, është më mirë të vërtetohet kjo nëpërmjet përdorimit të një karte SIM nga një shërbim tjetër.
Ju do të duhet të riorganizoni një takim me Shitësin dhe të kërkoni lejen e tij/saj për të verifikuar nëse iPhone mund të bëjë një emër duke përdorur Kartën SIM nga një shërbim tjetër.
1. Shtypni dhe mbani shtypur butonin e energjisë derisa të shfaqet ekrani 'Rrëshqit për të fikur energjinë'. Përdorni rrëshqitësin për të fikur iPhone-in.
2. Hiqni kartën SIM nga iPhone dhe futni kartën SIM nga një shërbim tjetër në iPhone.
3. Pasi të keni ndërruar kartën SIM, shtypni butonin Energy për të ndezur iPhone-in.
4. Pasi të riniset iPhone, përpiquni të krijoni një Emër nga iPhone
Nëse emri shkon pranë, ai konfirmon që iPhone është i shkyçur. Nëse emri nuk bashkohet, iPhone sigurisht që është i kyçur në një shërbim.
3. Përdorni Sasinë IMEI për të zbuluar nëse iPhone është i kyçur ose i shkyçur
Dy strategjitë kryesore kërkojnë hyrjen në iPhone dhe janë të dobishme vetëm kur marrëveshja juaj për të blerë një iPhone të përdorur është pothuajse në nivelet e fundit.
Nëse marrëveshja mbetet të jetë në nivele paraprake, ju mund t'i kërkoni shitësit t'ju japë varietetin IMEI të iPhone dhe ta përdorni këtë informacion për të verifikuar nëse iPhone është i kyçur apo jo në një komunitet të operatorëve.
1. Merrni sasinë IMEI të iPhone nga shitësi.
Nëse shitësi nuk e di vendin për të kërkuar sasinë IMEI, mund ta referoni shitësin te ky informacion – Metoda të thjeshta për të zbuluar sasinë IMEI në iPhone.
2. Duke përdorur laptopin tuaj Mac ose Windows , shkoni në faqen e internetit iphoneimei.information . Kjo konsiderohet të jetë një nga faqet e internetit më të njohura për të verifikuar statusin e bllokuar ose të zhbllokuar të iPhone.
3. Në faqen e internetit, futni numrin 15- shifror IMEI të iPhone dhe shtypni Shigjetën e duhur.
4. Nëse rezultati i shfaqur është 'I kyçur', kjo do të thotë që iPhone është i kyçur. Nëse mesazhi i shfaqur është ' I zhbllokuar ', kjo konfirmon që iPhone është i zhbllokuar.
Nëse iPhone mbetet për t'u kyçur në një shërbim, do të shihni faqen e internetit që ju ofron shërbimin e zhbllokimit për një pagesë.
Duke u nisur nga të dhënat në faqen e internetit, Zhbllokimi përfundon nga distanca dhe gjithashtu nuk do t'ju kërkohet të dërgoni vegël tuaj për zhbllokim.
Për më tepër, faqja e internetit ofron një rimbursim të plotë, në rast se nuk është në gjendje të shkyçë iPhone tuaj për ndonjë arsye.
- Metoda të thjeshta për të verifikuar nëse iPhone është i rinovuar ose i ri
- Metoda të thjeshta për të konfiguruar kyçjen e kartës SIM në iPhone
- Metoda të thjeshta për të kaluar njohuritë në iPhone të ri
Emri im është Javier Chirinos dhe jam i apasionuar pas teknologjisë. Për aq kohë sa mbaj mend, isha e dhënë pas kompjuterëve dhe videolojërave dhe ky hobi përfundoi në një punë.
Unë kam publikuar për teknologjinë dhe pajisjet në internet për më shumë se 15 vjet, veçanërisht në mundobytes.com
Unë jam gjithashtu një ekspert në komunikimin dhe marketingun online dhe kam njohuri për zhvillimin e WordPress.





