Če slučajno niste vedeli, ima vaš MacBook vgrajeno funkcijo spremljanja lokacije, ki vzdržuje seznam krajev, kamor je vaš Mac potoval z vami. Vendar pa lahko spremljanje lokacije na Macu preprosto onemogočite, če je potrebno.

Onemogoči nadzor lokacije v sistemu Mac
Značilnost spremljanja lokacije na Macu se imenuje »Pomembna mesta« in v glavnem vzdržuje seznam lokacij, ki jih je vaš Mac potoval z vami.
V skladu z Applom to funkcijo običajno uporabljajo aplikacije Zemljevidi, Koledar in Slike , da bi uporabnikom prikazale informacije in predloge na podlagi lokacije.
Poleg tega so vaši podatki o lokaciji shranjeni doma v vašem Macu v šifrirani obliki in ti podatki ne bodo posredovani podjetju Apple. Vendar pa lahko v primeru, da morate, onemogočite spremljanje lokacije na Macu tako, da IZKLOPITE storitev »Pomembna mesta« na vašem pripomočku.
- Povezani: Enostavni načini za odstranjevanje informacij o lokaciji iz slik iPhone
Onemogoči nadzor lokacije v sistemu Mac
Upoštevajte spodnje korake, da prikažete IZKLOPLJENA pomembna mesta in poskusite onemogočiti nadzor lokacije na Macu.
1. V zgornji menijski vrstici računalnika Mac kliknite ikono Apple, nato pa v spustnem meniju kliknite možnost Sistemske nastavitve .
2. V oknu Sistemske nastavitve kliknite na Varnost in zasebnost.
3. Na zaslonu Varnost in zasebnost kliknite ikono ključavnice in nato vnesite svoje skrbniško uporabniško ime in geslo , da izvedete spremembe.
4. Nato kliknite zavihek Zasebnost (1) , v stranskem meniju kliknite Podjetja za lokacijo (2), nato se v zgornji plošči pomaknite navzdol do »Podjetja za sistem« in kliknite gumb Podrobnosti (3) poleg njega.
5. V naslednjem pojavnem oknu boste v računalniku Mac opazili seznam sistemskih storitev, ki lahko uporabljajo podatke o vaši lokaciji. Vsako sistemsko storitev, vključno s pomembnimi lokacijami, lahko onemogočite tako, da počistite potrditveno polje (glejte sliko spodaj).
Poleg tega si lahko trenutno shranjene kraje v računalniku Mac ogledate s klikom na gumb Podrobnosti , ki se nahaja poleg možnosti Pomembni kraji (glejte sliko zgoraj).
Če kliknete gumb Podatki, je najbolje, da si lahko ogledate seznam mest, ki jih je vaš MacBook prepotoval z vami, in poleg tega natančno lokacijo mesta, kjer je bil v teh mestih.
Žal morda dejansko ni načina za brisanje določenih krajev. Lahko pa kliknete gumb Počisti zgodovino in s tem boste izbrisali vse podatke o lokaciji, ki jih je shranila storitev »Pomembni kraji« v vašem Macu (glejte sliko zgoraj).
- Enostavne metode za onemogočanje lokacijskih podjetij v iPhonu in iPad
- Enostavni načini za preprečitev, da bi spletna mesta spraševala o vaši lokaciji
- Preprosti načini za onemogočanje nadzora lokacije doma okna 10
Moje ime je Javier Chirinos in navdušen sem nad tehnologijo. Odkar pomnim, so mi bili všeč računalniki in video igre in ta hobi se je končal v službi.
O tehnologiji in pripomočkih na internetu objavljam že več kot 15 let, predvsem v mundobytes.com
Sem tudi strokovnjak za spletno komuniciranje in trženje ter poznam razvoj WordPressa.

