Reparatie: kan geen foto's verwijderen van iPhone of iPad

Laatste update: 04/10/2024

Als je je afvraagt ​​waarom je bepaalde foto's niet van je iPhone kunt verwijderen , vind je hieronder de stappen om die foto's van je iPhone of iPad te verwijderen.

Oplossing: kan geen foto's van iPhone of iPad verwijderen

Foto's worden niet verwijderd van iPhone of iPad

Naast het tonen van afbeeldingen die zijn opgeslagen in de interne opslag van de iPhone, toont de Afbeeldingen-app ook iCloud-afbeeldingen en afbeeldingen die zijn gesynchroniseerd met verschillende gadgets.

Als je bepaalde foto's niet van je iPhone kunt verwijderen, is de kans groot dat deze foto's afkomstig zijn van iCloud Foto's of dat ze vanaf andere apparaten ( Mac , iPad of Windows- pc) naar je iPhone worden gesynchroniseerd.

Daarom is de enige techniek om dergelijke afbeeldingen van de iPhone te verwijderen het wijzigen van iCloud-afbeeldingen UIT op uw iPhone en het volgen van de stappen om gesynchroniseerde afbeeldingen van de iPhone te verwijderen, zoals hieronder beschreven.

1. Start de iPhone opnieuw

Ga naar Instellingen > Basis > scroll naar beneden en tik op Uitschakelen . Gebruik op het volgende scherm de schuifregelaar om de iPhone UIT te schakelen.

Schuif om de iPhone UIT te zetten

Na 30 seconden kunt u uw iPhone opnieuw opstarten door de aan/uit- knop ingedrukt te houden.

Ga naar de volgende stappen, wanneer deze niet-verwijderbare afbeeldingen nog steeds worden tentoongesteld in de Afbeeldingen-app.

2. Verwijder iCloud-foto's

Als de Afbeeldingen-app op uw iPhone iCloud-afbeeldingen weergeeft, kunt u deze niet verwijderen. De enige techniek om iCloud-afbeeldingen van de iPhone te verwijderen, is door iCloud-afbeeldingen UIT te wisselen.

Open Instellingen > tik op je Apple ID-naam > iCloud > Foto's > zet op het volgende scherm de schakelaar voor iCloud Foto's op UIT.

Schakel iCloud-foto's UIT op de iPhone

Kies in het bevestigingsvenster de optie 'Verwijderen van iPhone' om alle iCloud-foto's van je apparaat te verwijderen.

Let op : deze foto's blijven beschikbaar in je iCloud-account en kunnen eenvoudig worden gedownload naar je Mac of Windows-pc.

3. Haal foto's weg die zijn gesynchroniseerd vanaf verschillende eenheden op de iPhone

Als het uitschakelen van iCloud-afbeeldingen het probleem niet heeft opgelost, is het blijkbaar dat u afbeeldingen van Mac of Home Windows-pc op uw machine hebt gesynchroniseerd.

  Hoe u uw app kunt gelde maken met AdMob: een praktische en complete gids

De enige techniek om gesynchroniseerde afbeeldingen van de iPhone te verwijderen, is door uw machine aan te sluiten op dezelfde Mac of pc waar de afbeeldingen oorspronkelijk vandaan kwamen.

Haal foto's weg die zijn gesynchroniseerd van Mac op iPhone

Als u een Mac gebruikt, volgt u de onderstaande stappen om de gesynchroniseerde afbeeldingen van uw Mac naar de iPhone te verwijderen.

1. Sluit de iPhone aan op de Mac waar de foto's vandaan komen.

2. Klik op het Finder-pictogram > selecteer je iPhone in het linkerpaneel. Ga in het huidige paneel naar het tabblad Foto's (1) > vink Geselecteerde albums (2) aan en deselecteer de fotoalbums (3) die je van je iPhone wilt verwijderen.

Verwijder gesynchroniseerde fotoalbums van Mac op iPhone

3. Zodra je klaar bent met het uitschakelen van de optie 'Fotoalbums', klik je op de knop 'Toepassen' .

4. Houd rekening met bovenstaande aanpassingen om opnieuw te synchroniseren met je iPhone.

Zodra het synchronisatieproces is voltooid, worden alle afbeeldingen die vanaf de Mac op uw computer zijn terechtgekomen, verwijderd.

Haal foto's weg die zijn gesynchroniseerd vanaf Home Windows PC op iPhone

Bij Home Windows PC is de interface een beetje anders, maar de stappen zijn vrijwel identiek.

1. Sluit je iPhone aan op je Windows-pc > Open iTunes en klik op het telefoonpictogram , zoals dat in iTunes verschijnt.

Telefoonpictogram in iTunes

2. Kies vervolgens Afbeeldingen (1) in het linkerpaneel. Vink in het rechterpaneel Geselecteerde mappen (2) aan en schakel de fotoalbums (3) uit die u van uw iPhone wilt verwijderen.

Verwijder gesynchroniseerde foto's op Mac met iTunes

3. Zodra je klaar bent met het uitschakelen van de optie 'Fotoalbums', klik je op de knop 'Toepassen' .

4. Houd rekening met bovenstaande aanpassingen om opnieuw te synchroniseren met je iPhone.

Zodra het synchronisatietraject is voltooid, worden alle afbeeldingen die vanaf de Home Windows-pc op uw machine zijn gesynchroniseerd, verwijderd.

  • Leer hoe u afbeeldingen kunt overschakelen van iPhone naar iPad
  • Leer hoe u afbeeldingen kunt overschakelen van iPhone naar Mac met behulp van Picture Size