Eenvoudige methoden om de iPhone uitsluitend voor gekozen contacten in te stellen

Laatste update: 04/10/2024

Als je het druk hebt en niet gestoord wilt worden door onbelangrijke telefoontjes, kun je je iPhone zo instellen dat hij alleen overgaat voor een aantal geselecteerde contactpersonen.

Stel de iPhone zo in dat deze alleen voor geselecteerde contacten overgaat

Bel de iPhone alleen wanneer de naam van de gekozen contactpersoon wordt gekozen

Zoals u heeft opgemerkt, kunnen de meeste bellers uw iPhone laten overgaan, zelfs als de functie 'Stil onbekende bellers uitschakelen' in uw systeem is ingeschakeld.

Dit gebeurt als gevolg van de eigenschap 'Stil onbekende bellers', waardoor alle bellers die zich in uw contactrecord kunnen bevinden, u een naam kunnen geven en voorkomen wordt dat alleen nieuwe telefoonnummers uw systeem bellen.

Daarom bieden we hieronder drie totaal verschillende strategieën aan om de iPhone alleen te laten overgaan wanneer vitale of gekozen contacten uw systeem bellen.

1. Voeg essentiële contactpersonen toe aan de toegestane record

De beste strategie om de iPhone in te stellen op rinkelen of trillen, alleen voor geïdentificeerde of vitale bellers, is door de modus Niet storen op de iPhone handmatig in te schakelen en essentiële bellers toe te voegen aan Toegestane opname.

Ga naar Instellingen > Focus > Niet storen > zet de schakelaar naast Niet storen op AAN en tik op het tabblad Personen, dat zich onder het gedeelte 'Toegestane meldingen' bevindt.

Toegestane meldingsoptie in de modus Niet storen

Tik op het scherm 'Toegestane meldingen' op de optie '+ Persoon toevoegen'.

Voeg persoon toe aan de lijst met toegestane personen in de modus Niet storen

Selecteer op het volgende scherm de contactpersonen die u wilt toevoegen aan de lijst met toegestane bellers en tik op Voltooid.

Selecteer Contacten om toe te voegen

Hierna kunnen alleen mensen in de lijst met toegestane bellers uw iPhone laten overgaan, elke keer dat uw systeem in de modus Niet storen staat.

2. Sta de noodoverbruggingsmodus toe voor essentiële contacten

Een andere eenvoudige strategie om de iPhone alleen te laten overgaan wanneer een geïdentificeerde contactpersoon erom vraagt, is door het gebruik van de Emergency Bypass-modus, zoals overal in de Contacten-app.

Open de Contacten-app en selecteer het contact dat u wilt inschakelen in de Niet storen-modus.

Selecteer Contact op iPhone

Tik op het Element-scherm van Contact op de optie 'Bewerken ', die zich in de rechterbovenhoek bevindt.

  NTTTCP gebruiken op Windows: tests, opdrachten en aanpassingen

Bewerkingsoptie in de iPhone Contacten-app

Scrol vervolgens naar beneden en tik op Beltoon.

Ringtone-optie op iPhone Contacten-app

Schakel op het beltoonscherm de optie 'Noodbypass' in en tik op 'Bereikt'.

Schakel noodoverbrugging in voor oproepen op de iPhone

Ga vervolgens naar Instellingen > Focus > Niet storen en schakel de Niet storen-modus in op je iPhone door de schakelaar naast Niet storen op AAN te zetten.

Schakel de modus Niet storen in op de iPhone

Nu kunnen alleen de contacten met de optie Noodoverbrugging uw iPhone een naam geven, telkens wanneer deze in de modus Niet storen wordt geplaatst.

3. Geïdentificeerde contacten toevoegen aan favoriete record

Een andere eenvoudige strategie om de iPhone alleen te laten overgaan wanneer een geïdentificeerde contactpersoon belt, is door de modus Niet storen op de iPhone handmatig in te schakelen, waardoor alleen uw favoriete contactpersonen u een naam kunnen geven.

Open de Contacten-app op je iPhone en selecteer het contact dat je wilt inschakelen zodat het op je iPhone overgaat.

Selecteer Contact op iPhone

Selecteer op het scherm met contactgegevens de optie 'Toevoegen aan favorieten'.

Contact toevoegen aan favorieten op iPhone

In het contextmenu dat verschijnt, kies je de optie 'Naam'.

Sta oproepmeldingen toe tijdens de modus Niet storen

Selecteer in het volgende pop-upvenster het telefoonnummer van deze contactpersoon.

Nadat je al je essentiële contactpersonen aan je favorietenlijst hebt toegevoegd, ga je naar Instellingen > Focus > Niet storen en zet je de schakelaar voor Niet storen op AAN.

Schakel de modus Niet storen in op de iPhone

Hierdoor kan de modus Niet storen worden ingeschakeld met standaardinstellingen op uw iPhone, waardoor oproepen en berichtmeldingen van favoriete contacten mogelijk zijn en alle verschillende bellers worden geblokkeerd.

Let op : Het nadeel van het gebruik van de Niet storen-modus, waarbij de iPhone alleen overgaat wanneer bepaalde contacten je systeem bellen, is dat je daardoor vaak echte bellers blokkeert.

  • Eenvoudige methoden om telefoongesprekken te beantwoorden met tekstuele inhoud Bericht op iPhone
  • Eenvoudige methoden om oproepen op de iPhone naar een andere hoeveelheid door te sturen