Nemme metoder til at deaktivere placeringsovervågning på Mac

Sidste ændring: 04/10/2024

Hvis du ikke var klar over det, har din MacBook en indbygget funktion til placeringsovervågning, der vedligeholder en liste over steder, din Mac har været med dig. Du kan dog blot deaktivere placeringsovervågning på Mac, hvis du har brug for det.

Deaktiver placeringssporing på Mac

Deaktiver placeringsovervågning på Mac

Placeringsovervågningsegenskaben på Mac kaldes "Vigtige steder", og den opretholder hovedsageligt en liste over steder, som din Mac har rejst med dig.

I overensstemmelse med Apple bruges denne funktion normalt af Maps, Kalender og Billeder- appsene for at præsentere placeringsbaserede oplysninger og anbefalinger til brugerne.

Derudover gemmes dine placeringsoplysninger indenlandsk på din Mac i en krypteret form, og disse oplysninger vil ikke blive delt med Apple. Men hvis du har brug for det, er det muligt at deaktivere placeringsovervågning på Mac ved at slå "Vigtige steder"-tjenesten FRA på din gadget.

  • Tilknyttet: Nemme metoder til at fjerne placeringsoplysninger fra billeder på iPhone

Deaktiver placeringsovervågning på Mac

Følg nedenstående trin for at vise vigtige steder FRA i et forsøg på at deaktivere placeringsovervågning på Mac.

1. Klik på Apple-logoet i den øverste menulinje på din Mac, og klik derefter på Systemindstillinger i rullemenuen.

Systemindstillinger på Mac

2. Klik på Sikkerhed og privatliv i Systemindstillinger.

Mulighed for sikkerhed og privatliv på Mac

3. Klik på låseikonet på skærmbilledet Sikkerhed og privatliv, og indtast derefter din administratorbrugernavn og adgangskode for at foretage ændringer.

Låseikon på skærmen Sikkerhed og privatliv

4. Klik derefter på fanen Privatliv (1) , klik på Lokationstjenester (2) i sidemenuen, rul derefter ned i det øverste panel til "Netværkstjenester" og klik på knappen Detaljer (3) ud for den.

Indstillinger for placeringstjenester på skærmbilledet Privatliv på Mac

5. I den følgende pop op-boks vil du se en liste over systemtjenester på din Mac, der muligvis bruger dine placeringsoplysninger. Du kan deaktivere enhver systemtjeneste, inklusive vigtige steder , ved at fjerne markeringen i valgmuligheden (se billedet nedenfor).

  Hvordan man kan ændre app-forhandlernation uden kreditkort

Se detaljer og deaktiver tjenesten Significant Locations på Mac

Derudover kan du tjekke dine aktuelt gemte steder på Mac ved at klikke på knappen Detaljer , der er placeret ud for Vigtige steder (se billedet ovenfor).

Ved at klikke på knappen Oplysninger er det bedst at kunne se en liste over byer, som din MacBook har rejst med dig, og desuden den præcise placering af det sted, den var placeret i disse byer.

Se og ryd placeringshistorik på Mac

Desværre er der faktisk ingen måde at slette bestemte steder på. Du kan dog klikke på knappen Ryd historik , og det vil slette alle placeringsoplysninger, der er gemt af tjenesten "Vigtige steder" på din Mac (se billedet ovenfor).

  • Nemme metoder til at deaktivere lokationsvirksomheder på iPhone og iPad
  • Nemme metoder til at Forestall websteder fra at spørge din placering
  • Nemme metoder til at deaktivere placeringsovervågning i hjemmet vinduer 10