Pro případ, že byste to nevěděli, váš MacBook má vestavěnou funkci sledování polohy, která uchovává seznam míst, kam se váš Mac vydal. V případě potřeby však můžete sledování polohy na Macu jednoduše vypnout.
Zakažte sledování polohy na Macu
Charakteristika Sledování polohy na Macu se nazývá „Důležitá místa“ a udržuje hlavně seznam míst, kam s vámi Mac cestoval.
V souladu s Applem tuto funkci obvykle používají aplikace Mapy, Kalendář a Obrázky , aby uživatelům zobrazovaly informace a návrhy na základě polohy.
Kromě toho jsou vaše informace o poloze uloženy na vašem Macu v zašifrované podobě a tyto informace nebudou sdíleny se společností Apple. V případě potřeby je však možné zakázat sledování polohy na Macu vypnutím služby „Důležitá místa“ na vašem gadgetu.
- Přidružené: Snadné způsoby odebrání informací o poloze z obrázků iPhone
Zakažte sledování polohy na Macu
Postupujte podle níže uvedených kroků a zobrazte VYPNUTÁ důležitá místa ve snaze zakázat sledování polohy na Macu.
1. Klikněte na symbol Apple v horní liště nabídek vašeho Macu a poté v rozbalovací nabídce klikněte na možnost Předvolby systému .
2. V zobrazení Předvoleb systému klikněte na možnost Bezpečnost a soukromí.
3. Na obrazovce Bezpečnost a soukromí klikněte na ikonu zámku a poté zadejte své oprávnění správce a heslo , abyste mohli provést změny.
4. Následně klikněte na kartu Soukromí (1) , v bočním menu klikněte na Služby umístění (2) a poté v horním panelu přejděte dolů na „Služby systému“ a klikněte na tlačítko Podrobnosti (3) vedle něj.
5. V následujícím vyskakovacím okně si všimnete seznamu systémových služeb na vašem Macu, které mohou používat informace o vaší poloze. Kteroukoli systémovou službu, včetně Důležité lokality , můžete zakázat zrušením zaškrtnutí příslušné možnosti (viz obrázek níže).
Uložená místa na Macu si můžete prohlédnout také kliknutím na tlačítko Podrobnosti , které se nachází vedle položky Důležité místa (viz obrázek výše).
Kliknutím na tlačítko Podrobnosti je nejlepší vidět seznam měst, která s vámi váš MacBook cestoval, a navíc přesnou polohu místa, kde byl v těchto městech umístěn.
Bohužel ve skutečnosti neexistuje způsob, jak smazat konkrétní místa. Můžete však kliknout na tlačítko Vymazat historii a tím se smažou všechny informace o poloze uložené službou „Důležitá místa“ na vašem Macu (viz obrázek výše).
- Snadné způsoby deaktivace lokalizačních společností na iPhone a iPad
- Snadné metody, jak předcházet webovým stránkám od dotazování na vaši polohu
- Snadné způsoby, jak zakázat sledování polohy v domácnosti okna 10
Jmenuji se Javier Chirinos a jsem nadšený technologií. Co si pamatuji, měl jsem rád počítače a videohry a tento koníček skončil v zaměstnání.
Již více než 15 let publikuji o technice a vychytávkách na internetu, zejména v mundobytes.com
Jsem také odborníkem na online komunikaci a marketing a mám znalosti o vývoji WordPressu.

