Jak se odhlásit z Mega účtu

Poslední aktualizace: 04/10/2024
Jak se odhlásit z Mega účtu

Odhlášení z účtu Mega obvykle není snadné, protože než najdete správné řešení, musíte provést nějaký průzkum. Mnoho lidí dělá chybu, že nechávají svůj účet otevřený v domnění, že zavřením prohlížeče nebo vypnutím počítače se k jejich účtu ostatní lidé nedostanou.

Abyste tomu zabránili, krok za krokem vám vysvětlíme, jak se odhlásit z účtu Mega a jak ho na dálku zavřít, pokud jste ho nechali otevřený na jiném zařízení.

Můžete si také přečíst: Jak obnovit účet Mega

Co je Mega?

MEGA je cloudová úložná služba, která slouží k volnému ukládání, sdílení a distribuci souborů. Můžete k ní přistupovat z Windows , Mac OS X, Linuxu a jakéhokoli mobilního zařízení s přístupem k internetu.

MEGA je vylepšená verze MegaUpload, služby pro hostování souborů, kterou v roce 2005 založil počítačový vědec Kim Dotcom . Největší výhodou MEGA je, že při nahrání souboru nebo složky jsou informace plně šifrovány 2048bitovým RSA šifrováním, které může dle vlastního uvážení ovládat pouze uživatel.

Je k dispozici v několika jazycích a je kompatibilní s operačními systémy Windows, Linux a macOS . Pro snazší používání si také můžete zvolit použití aplikace na počítači nebo aplikace pro chytré telefony.

Jak se odhlásit z Mega účtu

Zpočátku může být odhlášení z Mega trochu složité, protože na hlavním rozhraní není žádné tlačítko, které by to umožnilo.

Nezapomeňte, že odhlášení je velmi důležité , protože i když zavřete prohlížeč, váš účet zůstane otevřený. V tomto případě budou mít ostatní uživatelé přístup k vašim souborům a datům. Riziko je ještě větší, pokud se připojujete pomocí veřejného počítače nebo zařízení.

Chcete-li ukončit webovou relaci Mega, postupujte takto:

  • Přístup k pravému hornímu panelu a klikněte na nabídku hamburgerů, kterou představují tři vodorovné čáry.
  • Otevře se nabídka možností. Posouvejte stránku a klikněte na „Exit“.

Nyní jste úspěšně ukončili aktuální relaci.

  6 metod řešení chyby 0x80070013

Jak se odhlásit z MEGAsyn

Stejně jako jiné platformy, jako je Google Drive a Dropbox, nabízí i Mega sekci pro počítače s názvem MEGASync.

Díky tomu můžete snadno a okamžitě synchronizovat soubory ve složce MEGASync ve vašem počítači s cloudem Mega, takže se nemusíte obracet přímo na Mega a ukládat další soubory.

Po zapnutí počítače se MEGASync automaticky spustí a bude pokračovat v běhu na pozadí, čímž bude udržovat neustálou synchronizaci . Chcete-li zrušit svůj účet MEGASync, postupujte takto:

  • Otevřete tlačítko „Zobrazit možnosti MEGASync“. v pravém horním rohu, který je označen třemi svisle zarovnanými tečkami.
  • Zobrazí se nabídka možností. Klikněte na "Exit".

Jak se odhlásit z Mega na Androidu

Mega také nabízí aplikaci pro Android , která umožňuje nahrávat libovolný soubor z telefonu do cloudu, stahovat soubory , přidávat nové složky a mnoho dalších funkcí.

Pokud jste tedy připojeni z telefonu a chcete vědět, jak jej deaktivovat, proveďte následující:

  • Vstupte do nabídky „burger“., který se nachází v levé horní části obrazovky a je označen třemi vodorovně zarovnanými čarami.
  • Zobrazí se nabídka možností. Klikněte na "Můj účet".
  • Stiskněte tlačítko "Exit". v pravém dolním rohu.

Tímto způsobem se vám podařilo odhlásit se z vašeho účtu z mobilní aplikace.

Jak se odhlásit z Mega na jiných zařízeních

Další vylepšenou funkcí, kterou Mega svým uživatelům nabízí, je možnost odhlásit se ze svého účtu na jiných zařízeních, než na kterých jste přihlášeni. V první řadě je užitečné vědět, zda náš účet nehledali jiní uživatelé.

To nám umožňuje zkontrolovat historii relace a zjistit poslední aktivitu v rámci relace a v případě zjištění externí aktivity odepřít přístup. Za zmínku stojí, že Mega nabízí robustní bezpečnostní služby a automaticky nás upozorní, když je zjištěna podezřelá aktivita.

  10 bezplatných účetních programů pro sousedské komunity

Pokud však chcete tento proces provést ručně, detekovat externí uživatele a omezit přístup k vašemu účtu z jiných zařízení, budete potřebovat přístup k historii relace.

historie relace

Historie relací je velmi komplexní nástroj , který vám umožňuje zobrazit nejrůznější podrobnosti, jako je zařízení použité pro přístup k vašemu účtu, datum připojení, země a IP adresa, ze které se připojili.

Chcete-li získat přístup k historii relací, postupujte takto:

  • V Mega, přejděte do části „Nastavení“. nachází se na levé straně obrazovky a zobrazuje se s ikonou ozubeného kola.
  • Otevřete volbu „Zabezpečení“. a klikněte na něj.
  • Nyní klikněte na záložku „Historie relací“.
  • v historii, zkontrolujte, zda existuje nějaké zařízení nad kterým nemáte kontrolu. Pokud existuje, klikněte na tlačítko „Odhlásit se“. Tím se uživatel odhlásí z relace s tímto zařízením.

Odhlaste se ze všech ostatních relací

Další možností, kterou můžete použít k omezení přístupu ke své Mega relaci, pokud se zapomenete odhlásit ze zařízení a máte podezření, že někdo používá váš účet bez vašeho svolení, je odhlášení ze všech ostatních relací.

Tato možnost zavře relaci aplikace Mega na všech zařízeních, kde je otevřená, včetně počítače a telefonu. Chcete-li to provést, otevřete historii relací a klikněte na tlačítko „Zavřít všechny ostatní relace“ v pravém dolním rohu.

Doporučení k podezřelým aktivitám

Pokud zjistíte, že se k vašemu účtu po omezení přístupu někdo jiný přihlásil bez jeho povolení, měli byste si změnit heslo k účtu , abyste této osobě zabránili v opětovném přístupu.

Chcete-li změnit heslo, postupujte takto:

  • Klikněte na kartu "Nastavení".
  • Nyní přejděte na kartu „Zabezpečení“ a klikněte na ni. Otevře se podnabídka.
  • Konečně, Klikněte na „Změnit heslo“.

Ještě jeden tip: ujistěte se, že vaše nové heslo je úplně jiné než to předchozí, je dlouhé, obsahuje čísla a speciální znaky. Můžete použít asistenta hesla. Po výměně jej uložte na bezpečném místě.

  Jak otevřít Editor registru ve Windows 7, 8 a 10

Smažte svůj účet Mega

Pokud se z jakéhokoli důvodu rozhodnete smazat svůj účet Mega, postupujte podle následujících kroků:

  • V Mega, Přejděte na „Nastavení“ umístěný v levém postranním panelu.
  • V nabídce „Můj účet“ přejděte "Smazat účet".
  • V dolní části obrazovky klikněte na „Smazat účet“.
  • Konečně, potvrďte smazání vašeho účtu.

Doufáme, že tyto metody shledáte užitečnými, a pamatujte, že nikdy neuškodí přijmout určitá opatření k ochraně přístupu k vašemu účtu a vašemu soukromí.

Proč bych měl smazat svůj Mega účet?

Z prostého důvodu, že časem si můžeme nashromáždit několik cloudových účtů, ať už Dropbox, MEGA nebo Google Drive, účtů, na které spolu s cennými informacemi snadno zapomeneme. Doufáme, že vám tento blog pomohl vyřešit váš problém s Mega. Máte-li další dotazy, dejte nám prosím vědět v sekci komentářů.

Můžete si také přečíst: 8 programů, které zpomalují váš počítač