В случай, че не знаете, вашият MacBook има вградена функция за наблюдение на местоположението, която поддържа списък с местата, където вашият Mac е пътувал с вас. Можете обаче просто да деактивирате наблюдението на местоположението на Mac, ако е необходимо.
Деактивирайте наблюдението на местоположението на Mac
Характеристиката за наблюдение на местоположението на Mac се нарича „Важни места“ и основно поддържа списък с местоположения, които вашият Mac е пътувал с вас.
Според Apple, тази функция обикновено се използва от приложенията „Карти“, „Календар“ и „Снимки“ , с цел да се предоставя информация и предложения, базирани на местоположението, на потребителите.
Освен това информацията за вашето местоположение се записва вътре на вашия Mac в криптиран вид и тази информация няма да бъде споделяна с Apple. Въпреки това, в случай че се наложи, възможно е да деактивирате наблюдението на местоположението на Mac, като изключите услугата „Важни места“ на вашата притурка.
- Свързани: Лесни методи за отнемане на информация за местоположение от Pictures On iPhone
Деактивирайте наблюдението на местоположението на Mac
Спазвайте стъпките по-долу, за да покажете ИЗКЛЮЧЕНИ важни места в опит да деактивирате наблюдението на местоположението на Mac.
1. Кликнете върху емблемата на Apple в горното меню на вашия Mac, след което кликнете върху опцията „Системни предпочитания“ в падащото меню.
2. В екрана „Системни предпочитания“ щракнете върху „Безопасност и поверителност“.
3. В екрана „Безопасност и поверителност“ щракнете върху иконата за заключване , след което въведете вашите администраторски потребителски права и парола, за да направите промени.
4. След това щракнете върху раздела „Поверителност“ (1) , щракнете върху „Услуги за местоположение“ (2) в страничното меню, след което превъртете надолу в горния панел до „Услуги за система“ и щракнете върху бутона „Подробности“ (3) до него.
5. В следващия изскачащ прозорец ще забележите списък със системни услуги на вашия Mac, които могат да използват информацията за вашето местоположение. Можете да деактивирате всяка системна услуга, включително важните места , като премахнете отметката от съответната опция (вижте снимката по-долу).
Освен това можете да проверите текущо запазените си места на Mac, като щракнете върху бутона „Подробности“ , разположен до „Важни места“ (вижте снимката по-горе).
Като щракнете върху бутона Подробности, най-добре е да можете да видите списък с градове, които вашият MacBook е пътувал с вас, и в допълнение точното местоположение на мястото, където е бил позициониран в тези градове.
За съжаление, може да няма начин за изтриване на конкретни места. Можете обаче да кликнете върху бутона „Изчистване на историята“ и това ще изтрие цялата информация за местоположението, запазена от услугата „Важни места“ на вашия Mac (вижте снимката по-горе).
- Лесни методи за деактивиране на компании за местоположение на iPhone и IPad
- Лесни методи за предотвратяване на питане за вашето местоположение на уеб сайтове
- Лесни методи за деактивиране на наблюдението на местоположението в дома прозорци 10
Казвам се Хавиер Чиринос и съм запален по технологиите. Откакто се помня, обичах компютрите и видеоигрите и това хоби завърши с работа.
Публикувам за технологии и джаджи в интернет повече от 15 години, особено в mundobytes.com
Освен това съм експерт по онлайн комуникация и маркетинг и имам познания за разработката на WordPress.

